Tvättstugor

Tvättstugor

Tvättstugeregler

Boka tvättpass

Du får använda vilken av husets två tvättstugor du vill. Vid bokning av tvättid har du under bokad tid möjligheten att disponera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum. Gemensamt finns en separat centrifug. I varje tvättstuga finns två tvättstationer (1-2 eller 3-4). Boka med ditt tvättlås i tidtavlan (med ditt lägenhetsid på). Om du inte har något, kontakta fastighetsskötaren.

Aktuella tvättider hittar du i tabellen nedan:

  Mån – Fre Lördag Söndag/Helgdag
Tvättpass 1 Kl 07-11 Kl 07-11 Avstängt
Tvättpass 2 Kl 11-15 Kl 11-15 Kl 11-15
Tvättpass 3 Kl 15-18 Kl 15-18 Kl 15-18
Tvättpass 4 Kl 18-21 Avstängt Avstängt

Om du tänker bli sen
Om du inte kommer att ta ditt bokade tvättpass i anspråk från start anger du annan starttid, lämpligast vid ditt tvättlås alt med en lapp på tvättmaskinen annars riskerar du att någon annan tar över ditt tvättpass. Tänker du ta ditt pass i anspråk senast en timme efter start behöver du inte skriva någon lapp. Om ett tvättpass inte tagits i anspråk får det tas över av annan boende. Detta gäller alla tvättpass. Innan du tar över ett tvättpass, kontrollera att den som bokat tvättpasset inte har angett att denne kommer sent. Om ingen sen ankomst har angetts får tvättpasset tas över tidigast en timme efter dess början.

Ingen ström på natten
Det går inte att tvätta eller torka tvätt efter tvättpassens slut. Huvudströmmen till tvättstugorna styrs av ett tidsrelä och bryts automatiskt. Se därför till att dina program hinner avslutas i tid.

I tvättstugan stängs strömmen vid kl 21 och i torkrummen vid kl 22.

Torka i torktumlare och torkrum
Torka din tvätt i torktumlaren eller i torkrummet, vid användande av den separata centrifugen torkar tvätten fortare. Behöver du, så kan du använda torkrummet max 1 timma efter tvättpassets sluttid. Strömmen bryts vid kl 22.

Håll ordning i tvättstugan
Städa efter dig och lämna tvättstugan så det är trevligt för nästa person att komma dit. Tänk bl.a. på att tvätta ur tvättmedelsfacken och ovanpå tvättmaskinerna, tömma maskiner och luddfilter i torktumlaren, och sopa om det behövs. Källsortera förpackningar i soprummet eller vid återvinningscentralen!

Var rädd om maskinerna
Tänk på att även om våra maskiner är gjorda för att tåla konstant användning dagtid så utsätts de för hårt tryck. Därför är det viktigt att vi är snälla mot dem och behandlar dem väl tex genom att tvätta ur tvättmedelsfacken från rester av tvättmedel och sköljmedel. Om det skulle uppstå problem med maskinerna, felanmäl snarast till fastighetsskötaren, 0700-90 67 43 eller till skatås@telia